Mindful Walk

Meer bewegen? Meer buiten zijn? Af en toe stilstaan bij jezelf?

Over mindful Walk

Mindful Walk is een speelse combinatie van buiten wandelen en bewegen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Het wordt gegeven in een groepscursus van 5 of 10 lessen. ( 95,- of 180,- euro)
Individueel gegeven is de cursus vier lessen en kost het 145 euro.
Het leert je onbevangen naar jezelf te kijken en te luisteren naar je eigen lichaam. Door de oefeningen die we doen ontstaat er ontspanning en meer ruimte. Ruimte om bij voorbeeld te genieten van wat er is, in dit moment.

Middels eenvoudige maar efficiënte ademhalingstechnieken leer je beter met je energie om te gaan en voor je lichaam te zorgen en vooral om meer ontspanning te creëren.
Het is meer dan een stuk wandelen! Je zult merken dat je de technieken die je leert, in je dagelijks leven kunt toepassen!
Verminder de hoeveel stress en genereer meer energie!!!

Mindful Walk is een actieve vorm van bewustwording van lichaam en geest. Door te voelen wat er gebeurt in je lichaam als je beweegt, leer je wat goed voor jou is, leer je je grenzen kennen en spanning los te laten.

In de training wordt aandacht besteed aan houding en techniek, balans, coördinatie, conditie, kracht en lenigheid, gereedschappen om prettiger en energieker te kunnen bewegen en wandelen.
Daarnaast oefenen we met neusademhaling en vlechten we mindfulnessonderdelen in het wandelen en oefenen.
Op deze manier werk je aan je fysieke en mentale conditie. Het trainen van sportief wandelen in combinatie met de neusademhaling zorgt voor een grotere herstelcapaciteit en minder verzuring van de spieren na belasting. Ook de vermoeidheid zal afnemen en het herstel zal sneller gaan. De longen krijgen meer zuurstof om aan je spieren te geven. De balans tussen O2 en CO2 wordt beter .
Interesse gewekt? Kijk ook es op :
www.mindfulrun.nl
Hier worden ook de tarieven en aanmeldingsmogelijkheden vermeldt.

Losse wandelingen

Naast de cursus Mindful Walk organiseer ik ook losse wandelingen. Ligt het accent bij de cursus vooral op actief bewegen, ademhalen en ontspannen , bij de losse wandelingen ligt het accent meer op beleving. 

Er is bij voorbeeld een stiltewandeling, waarbij we oefeningen doen om stil en rustig te worden en vervolgens in stilte verder wandelen. We beleven de natuur en onszelf op een andere manier dan we gewoonlijk doen bij een wandeling.
Er is een wandeling waarbij we onze zintuigen inzetten om de natuur te beleven en zo helemaal tot rust te komen. Het zijn in de natuur staat centraal. We zullen daarom ook wel eens stilstaan of zitten als het kan.
Bij een volle maanwandeling dompelen we ons onder in het betoverende licht dat door de bomen schijnt.

meewandelen kost 10,- euro.

Heb je vragen of interesse kun je altijd mailen of bellen!

Mindful Walk brengt..

Energie!

Plezier!

Minder stress!

Een positieve invloed op je mentale gezondheid naast een helende werking op je lichaam.
En natuurlijk is er een sterke wisselwerking tussen lichaam en ziel. Mindful Walk versterkt het gevoel van het roer in eigen handen te kunnen hebben, invloed te kunnen hebben.

De natuur, de oefeningen in en met de natuur maken dat je verbinding met het leven voelt en daardoor met je eigen kern.

Het op een speelse manier mindfulness-oefeningen invlechten brengt rust en kalmte en het gevoel dat het leven goed kan zijn.

“Mindfulness is het vermogen om bewust te zijn van wat er gebeurt…..”

Thich Nhat Hanh

Komende agenda

november 2022